t Kumt Vaneiges
Maar liefst 120 leden hadden zich afgelopen woensdag 14 november verzameld in Den Domp om het optreden van “’t Kumt Vaneiges” te aanschouwen. Deze groep, die de Brabantse liedjes -meezingers en luisterliedjes- plús tal van anekdotes en verhalen van het Brabantse leven ten gehore brachten, overtroffen de verwachtingen.

Met 6 prachtige tenor- en basstemmen en twee accordeonisten werd al meteen bij het eerste lied de zaal ingepakt. Luidkeels zong de zaal mee met Blumke ut Kempenland en daarna volgde nog vele andere bekende liederen die veel mensen in de zaal kenden en dus meezongen.
Een spontaan “lang zal ze leven”, door de zaal gezongen voor een jarig lid van de groep (Mari Meulenbroek; wiens echtgenote uit Haaren komt), tekende de goede sfeer.
Het geluid (de installatie was van ’t Kumt Vaneiges) was heel goed en de zangstemmen harmonisch op elkaar afgestemd. Vakwerk dus.
Tussen de liedjes door werden sappige verhalen verteld van die goeie ouwe tijd in het Brabantse land.
De eerste schooldag, dansles, wasdag, seminarie, en alle facetten van het dorpsleven kwamen aan bod. Veel herkenning en gelach in de zaal.
Als uitsmijter kwam een groot aantal KBO leden die in een koor zaten het toneel op en zongen ze samen met de groep “Het zonnetje gaat van ons scheiden”.
Natuurlijk maakten de koffie bij het binnenkomen en de drankjes in de pauze de middag helemaal compleet.
Een pluim voor de activiteiten-commissie voor de organisatie van alweer een zeer geslaagde middag.