noorwegen 2

Deze fantastische reis langs werkelijk alle hoogtepunten van het midden en zuidwesten van Noorwegen is nu beschikbaar voor de snelle beslissers.

10 dagen Adembenemend Noorwegen met alles wat Noorwegen schitterend maakt, van de toendra en de fjell (bergen) naar de diepe fjorden in het westen, langs uitgestrekte hoogvlaktes, blauwe gletsjers, ruige bergen, dichte bossen en watervallen en prachtige steden en dorpen zoals o.a. Oslo, Ålesund met karakteristieke Jugendstil-gebouwen, Geiranger, Flåm, Heddal, Kongsberg en Hanzestad Bremen. U maakt via bekroonde Norwegian Scenic Routes, zoals de Atlanterhavsvegen welke ongetwijfeld één van de meest spectaculaire wegen ter wereld is, de Trollstigenweg en Geirangerfjord, kennis met de wonderen van de natuur. Kunst, design, architectuur en volkscultuur ziet u o.a.  bij uitzichtspunt Stegastein, Vigelandpark, de skischans Holmenkollen, de grootste staafkerk van Noorwegen Heddal, de Kongsberg Kirke met het Glogersorgel en  Hanzestad Bremen met zijn Marktplatz: de romaanse Dom met zijn imposante westtorens en de prachtige de 600 jaar oude Roland. 

Met Color Line is Noorwegen zó dichtbij Vanuit Haaren is het niet meer dan zo’n 560 km naar Kiel, de vertrekplaats   van de Color Line Ferry. Op de Ferry geniet je van een heerlijke Scandinavisch buffet, een ontspannen avond, een comfortabele nachtrust en een uitgebreid ontbijt, waarna je uitgerust aankomt in Oslo. Een mooie aanvoerroute via zee naar de Oslo-fjord maakt deel van deze mooie reis om de schoonheid en rust te ontdekken van Noorwegen. 

Ma 08 06 Dag 1 Haaren Kiel. Uitgebreid Scandinavisch buffet, overnachting in een 2-persoons binnenhut met benedenbedden i.p.v. stapelbedden en ontbijt op de Colorline Ferry Kiel – Oslo. Alle hutten aan boord van de Colorline zijn voorzien van een tv en een badkamer met douche en toilet. Neem voor de overtocht een apart tasje voor overnachtingsspullen en eventuele medicijnen in uw handbagage mee. Uw koffer blijft tijdens de overtocht in de touringcar.

Di  09 06 Dag 2 Oslo Vigelandspark Holmenkollen Oslo is een moderne stad aan de brede Oslofjord, omgeven door bossen en bergen. We maken een korte rondrit door Oslo en brengen een bezoek natuurlijk Vigelandpark, de populairste bezienswaardigheid van Noorwegen, maar ook ’s werelds grootste beeldenpark van één enkele artiest: de collectie van 212 stenen, bronzen en gietijzeren beelden van Gustav Vigeland en aan de skischans Holmenkollen, waar u een  prachtig uitzicht heeft over Oslo en het Oslofjord en Diner, ontbijt en overnachting in 3*** Thonhotel Vettre.

Wo 10 06 Dag 3 Ålesund  Via het prachtige Gudbrandsdal rijden we naar Alesund. Het stadje Ålesund heeft een schitterende ligging op meerdere eilandjes in de Atlantische Oceaan, en staat bekend voor haar architectuur in Art Nouveaustijl, nadat het in 1904 is herbouwd na een verwoestende brand. Diner, ontbijt en overnachting in 3*** Thonhotel Ålesund.
atlantic road

Do 11 06 Dag 4 Atlanterhavsvegen Kristiansund Via het pont Vestnes-Molde naar  de Atlanterhavsvegen – van Kårvåg naar Bud is ongetwijfeld één van de meest spectaculaire wegen ter wereld. De Atlantische weg doorkruist de uitmonding van een fjord en voert je over eilandjes en langs rotspartijen via acht verbindingsbruggen. Kristiansund kent een rijke historie en staat bekend als de Klipfish (gedroogde, gezouten kabeljauw). Prachtig gelegen op vier eilanden aan de rand van de Oceaan. Diner, ontbijt en overnachting in 3*** Thonhotel Ålesund.

Vr 12 06 Dag 5 Vrije dag in Ålesund Een van de mooiste havensteden van Europa met karakteristieke Jugendstil-gebouwen het kloppend hart van het ruige avontuur met de zilte zee om haar heen, de fjorden in de directe nabijheid en de bergen aan de horizon. Diner, ontbijt en overnachting in Thonhotel Ålesund.

Za 13 06 Dag 6 Trollstigen Geiranger Jølster  De Trollstigenweg vol haarspeldbochten is wereldberoemd, net zoals het Geirangerfjord dat op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Ze staan met elkaar in verbinding via deze spectaculaire bergweg. Diner, ontbijt en overnachting in 4****Thonhotel Jølster.

Zo 14 06 Dag 7 Laerdaltunnel Stegastein Flåm, excursie mogelijkheid Flåmbana, Geilo  Via veerpont Mannheller-Fodnes en de Lærdalstunnel naar Flåm, een klein dorp in een grootse omgeving omgeven door natuurspektakel en vertrekpunt van de Flåmbana. Na een kort bezoek aan uitzichtpunt Stegastein naar Geilo voor diner, ontbijt en overnachting in 4**** hotel Ustedalen.  Meerprijs Excursie Flåmbana € 65 p.p.,  Aangeven bij aanmelding of u mee wilt dit i.v.m. reservering De Flåmbana is een van de steilste treintrajecten ter wereld, met een stijging van 865,5 meter over 20 kilometer lengte en behoort u tot de belangrijkste toeristenattracties van West-Noorwegen. U maakt een tussenstop bij de imposante waterval Kjosfossen

 Ma 15 06 Dag 8 Staafkerk Heddal Kongsberg Kirke met Glogersorgel Oslo De staafkerk van Heddal is de grootste staafkerk van Noorwegen. De Kongsberg Kirke, met 2400 zitplaatsen de grootste in Noorwegen, werd in 1761 gebouwd als een soknekirke. Het interieur is in rococostijl en zeer rijk gedecoreerd. De Glogers-orgel is in barokke stijl voltooid in 1765.Diner en overnachting in 3*** Thonhotel Vettre in Asker / Oslo.
staafkerk

Di 16 06 Dag 9 Oslo Colorline Kiel  In de voormiddag bent u vrij in Oslo Kathedraal, Akershus-vesting, het beroemde raadhuis, het Operahuis en de Karl Johansgate, de lange winkelstraat met uitzicht op het koninklijk paleis, er is genoeg te zien.. Om 12.30 uur gaat u aan boord van de Colorline voor een ontspannen en comfortabele vaartocht  door het Kattegat naar Kiel. Uitgebreid Scandinavisch buffet, ontbijt en overnachting op basis van binnenhut met benedenbedden aan boord inbegrepen. Vergeet niet een apart tasje voor overnachtingsspullen en eventuele medicijnen in uw handbagage mee te nemen.

Wo 17 06 Dag 10 Hanzestad Bremen met zijn Rathaus, Roland en Schnoorviertel. Een mooie Hanzestad, waar de machtsstrijd tussen de bisschoppen en de rijke burgerij goed zichtbaar vanaf de Marktplatz: de romaanse Dom met zijn imposante westtorens en het prachtige Rathaus met zijn schitterende renaissancegevel wedijveren om de aandacht. Voor het stadhuis staat de 600 jaar oude Roland. Het 10 m hoge standbeeld is hét symbool voor de onafhankelijkheid van de stad. Het Rathaus en de Roland zijn sinds 2004 UNESCO-werelderfgoed De Schnoor of Schnoorviertel is één van de leukste buurten van Bremen, al in de middeleeuwen bestond deze wijk met de tientallen smalle straatjes. Diner op weg naar huis is voor eigen rekening.                                             

10 dagen Adembenemend Noorwegen Prijs: €1439 p.p. op basis van 2-pers. kamer en HP (diner laatste dag niet inbegrepen)* 2 –pers. Kamer met gescheiden bedden mogelijk. Geen 1-pers. Kamer   Inbegrepen: reis per luxe Comfort Class touringcar met minibar, toilet en airco* Ervaren chauffeur / reisleider* Begeleiding door Jan Larmit*  2x overnachting op de Colorline van Oslo naar Kiel v.v. op basis van 2-persoonsbinnenhut met benedenbedden en diner en ontbijt, Overnachtingen op basis HP (ontbijt en diner) op basis 2-persoonskamer, gescheiden bedden mogelijk:2x overnachting HP in 3*** Thonhotel Vettre, 3x overnachting HP in 3***Thonhotel Ålesund 1x  overnachting in 4****Thonhotel Jølster en 1x overnachting HP in 4****Ustedalen Hotell & Resort Geilo * alle hotels met zwembad*  paarkeer- en tolgeld en lokale veerdiensten* entreegelden Staafkerk Heddal  niet inbegrepen* alle  lunches, consumpties*diner laatste dag    

Aanmelden: telefonisch via 045-8200900 bij van der Biesen Travel. Let op: aangeven of u dieetwensen heeft en of u met de excursie Flåmbana mee doet. Maximaal aantal deelnemers: 48. En vol=vol !

Heeft u vragen of zoekt u nog een reispartner, mail (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.) of bel me even tel. 0411–621231 of mobiel: 06-21113259

Voor alle duidelijkheid…. als u mee wilt, moet u zich i.v.m. de aansprakelijkheid aanmelden bij van der Biesen Travel, ook als u bij mij gemeld heeft dat u interesse heeft in de reis Noorwegen.

Vriendelijke groet Jan Larmit