logo 75 jaar vrijheid


De voorbereiding van de herdenking en de feestelijkheden van de 75-jarige bevrijding van Haaren vindt gestaag voortgang.

viering 75 jr bevrijding
Gerard Verburg en Jos van Kempen pratend
over het decor van de oorlogswinkel


De gemeente heeft een subsidie toegekend. De kosten van licht, geluid, arrangementen, decors en kennisoverdracht aan jongeren kunnen worden betaald. 

De toneelspelers en muzikanten zijn druk doende hun rollen in te studeren. De decorbouw en de inrichting van het toneel met oorlogsattributen loopt op volle gang. De gedenkplaats heeft veel materieel beschikbaar gesteld. Aan de kostuums wordt gewerkt. Met ijver en vernuft worden reparaties verricht aan alles wat de tand des tijds niet goed heeft doorstaan. De actie om de tachtig plussers het feest aan te bieden loopt op volle toeren. KBO, Revue, Big Band 4 Swing, St.Gregorius, Gedenkplaats, Nemelaer en anderen hebben inmiddels zo’n 60 vrijwilligers op de been gebracht om u op 26 of 27 oktober een onvergetelijke dag te bezorgen.

Markeer 26 oktober in uw agenda. De toneelvoorstelling begint op die zaterdag om 15.00 uur. Na afloop drinken we een glas en loopt u langs het buffet. Aansluitend volgt het feest met een open podium, waarop meerdere gezelschappen optreden.

Op zondag 27 oktober richten we ons speciaal op schoolkinderen en hun ouders. Ook dan begint de voorstelling om 15.00 uur. Met de scholen wordt binnenkort overleg gestart over de voorbereiding van deze middag.

Norbert Verbraak