happy summer
En wat hebben we weer geluk gehad met ’t mooie weer en wat hebben de deelnemende KBO leden er weer van genoten.

Vijf dagen met elke dag een leuke en interessante activiteit waar men met enthousiasme aan deelnam.

Op de eerste dag, de inloopmiddag op maandag, kon men niet alleen kennis maken met de mooie handwerkproducten en het biljartspel maar werd de middag ook opgefleurd met lekkere gezonde hapjes, gemaakt door de dames Carla en Lieke van de GGD in samenwerking met enkele leden. Het was een beetje jammer dat de middag matig bezocht werd.

inloopmiddag

Dinsdag was het midgetgolf en zo’n 36 personen waren op de fiets en de auto naar Spoordonk gekomen. Altijd goed voor veel plezier met elkaar op de baan met, na het tellen van de punten, nog 3 kleine prijzen voor de beste spelers.

Woensdag brachten we met 56 personen een bezoek aan de KVL Leerfabriek in Oisterwijk. De zeer interessante rondleiding met als hoogtepunt de imposante stoommachines werd verzorgd door Tinus. In het Cafè van Leer werd genoten van de koffie met gebak van Robèrt van Beckhoven. Ook de bakkerij en winkel werd druk bezocht.

haarense zomerweek

De excursie bij Heemcentrum ’t Schoor in Udenhout op donderdag, zagen 42 leden allerlei artikelen en gereedschappen uit vervlogen tijden. Een nostalgische kennismaking met onze jeugd. In de tuin stond een hele grote treurbeuk waar we met z’n allen op de daar staande banken gezellig konden nagenieten.

treurberk

Vrijdag was Moergestel aan de beurt en wel Palingkwekerij/rokerij Reijrink. Gestart werd er met koffie en een uitleg over het hele palingkweken. Daar werd duidelijk dat het een zeer precies proces is waar het op veel details aankomt vanaf het gebruik van biologisch gezuiverd water tot aan de temperatuurregeling, voer en licht toe. Na de uitleg gingen we in groepjes, vanwege het grote aantal deelnemers (61), het bedrijf bekijken en werden we getrakteerd op toast met paling. Er was zo veel belangstelling in de winkel voor de paling dat deze al vlug was uitverkocht!

palingkwekerij

Hierna gingen we nog wat drinken bij B&B Den Heikant. Binnen in het mooie zaaltje en buiten op het terras werd nog gezellig na gekletst waarna iedereen terug kon kijken op een goed verlopen Zomerweek.

Hartelijk dank voor jullie deelname en de enthousiaste reacties want daar doen we het voor.

Klik voor een volledig fotoverslag Haarense Zomerweek 2019 of kijk bij Fotoalbum

De activiteitencommissie en speciaal van Elly, Cobie, Els en Mieke