vergadering
Nadenken over activiteiten KBO-Haaren in verband met corona virus (update 26 juni )

Voorzichtig aandoen, anderhalve meter, mondkapjes op in het openbaar vervoer, een paar zorginstelling toch weer gesloten in verband met besmettingen, een enkele KBO activiteit opgestart………..

Maar ook: fantastisch zomerweer, overvolle stranden en terrassen en overvolle campings de komende maanden, demonstraties van de actiegroep Viruswaanzin maar ook minder besmettingen en ziekenhuisopnames.

Het zijn verwarrende tijden. Toch kijken we voorzichtig optimistisch vooruit naar september.

• Het bestuur gaat een paar opstart middagen organiseren, gewoon informeel.
  • Alle activiteiten coördinatoren worden gevraagd na te denken over een verantwoorde opstart in September.
  • Het bestuur gaat een datum reserveren voor de Algemene Ledenvergadering in november.
  • Het overleg met de KBO afdelingen in Oisterwijk en Moergestel wordt weer opgestart
  • We gaan actief opzoek naar vrijwilligers voor de activiteitencommissie, cliënt ondersteuner e.a.

In juli en augustus volgen we de ontwikkelingen, letten we op elkaar, steunen we degenen die in de afgelopen maanden een naaste zijn verloren, proberen we betrokken te zijn bij familie en anderen (terwijl we afstand houden), gaan op vakantie of genieten van onze eigen mooie omgeving.

Ideeën, suggesties of bijdragen zijn altijd welkom. Houd de Kraant en de website in de gaten.

Goede zomermaanden en blijf gezond.

Verdere mededelingen voor de komende weken:

De meeste activiteiten zullen pas opstarten ergens na 1 september.
Activiteiten die wel doorgaan zullen apart kenbaar gemaakt worden in de Kraant en op de website. Dit jaar zal er geen zomerweek worden georganiseerd.

Heeft u zelf ideeën, vragen of opmerkingen neem dan contact op met de voor de activiteiten verantwoordelijke vrijwilligers of met het secretariaat.

Den Domp
Ons gemeenschapshuis Den Domp gaat weer open en gaat in overleg met de gebruikers weer een aantal activiteiten mogelijk maken. Hierbij worden hygiëne regels en afspraken om afstand te bewaren gemaakt.

Onze dienstverlening
Onze dienstverleners blijven zo veel mogelijk telefonisch bereikbaar. Clientadviseurs, bezoekgroep, administratieve dienstverleners bestuursleden zullen met u meedenken. Zie het overzicht dienstverleningen en onze website

KBO-Vervoer en Klein Karwei
De activiteiten van KBO-vervoer en van Klein-Karwei zijn bijna geheel stilgelegd. In noodgevallen zullen de contactpersonen van KBO-Vervoer en Klein-Karwei met u overleggen over oplossingen.

Telefooncirkel (Organisatie KBO-Haaren)
Een van de mogelijkheden met elkaar in contact te blijven is mee te doen met de telefooncirkel. Met elkaar maakt u afspraken om elkaar te bellen. Wilt u informatie of wilt u meedoen bel Marianne van den Oetelaar (0411-622374)

Belcirkel Alternatief (Organisatie KBO Brabant)
Het Coronavirus houdt Nederland in zijn greep en vooral ouderen dienen sociaal contact zo veel mogelijk te beperken. Ontmoeten kan niet, maar bellen kan wel! Dus vindt u het gezellig om in contact te komen met andere KBO-leden? Doe dan mee met Onze Belcirkels. Voor meer informatie https://www.kbo-brabant.nl/belcirkels/

HaarenEEN
Mag je je huis niet uit en heb je hulp nodig, bijvoorbeeld voor boodschappen doen of de hond uitlaten. Of ken je iemand die hulp nodig heeft? Vraag dan op HaarenEEN hulp voor jezelf of voor iemand anders. Ga naar HaarenEEN.nl en log in of schrijf je eerst in.

Contour de Twern
Heeft u vragen over zorg, dagopvang, vrijwilligers(werk) dan kunt u ook contact opnemen met:

Voor vragen, suggesties en zorgen is ons secretariaat bereikbaar.