Beperking activiteiten KBO-Haaren in verband met corona virus (update 29 maart)

Beste leden,

De overheid heeft ons allemaal opgeroepen de komende periode onze contacten te beperken om met elkaar te proberen de verspreiding van het virus zoveel mogelijk tegen te gaan.

Overwegingen daarbij zijn:

• de verspreiding van het virus in vooral onze provincie Noord-Brabant;
  • de kwetsbaarheid van vooral ouderen en chronisch zieken;
  • het advies van het RIVM aan mensen om bij verkoudheidsverschijnselen thuis te blijven;
  • en het advies aan mensen om ook zonder deze verschijnselen zoveel mogelijk thuis te werken.

Ook KBO-Haaren roept haar leden op zich zoveel mogelijk aan de door de overheid gegeven adviezen te houden.

Activiteiten
Het ziet er naar uit dat we nog een (groot) aantal weken ons zullen moeten beperken in contacten en bijeenkomsten. Volgende week zullen wij u berichten over de activiteiten tussen Pasen en Pinksteren.

We letten op elkaar / HaarenEEN
Mag je je huis niet uit en heb je hulp nodig, bijvoorbeeld voor boodschappen doen of de hond uitlaten. Of ken je iemand die hulp nodig heeft maar er niet om vraagt? Neem dan gerust contact op of kijk bijvoorbeeld op HaarenEEN naar het aanbod van hulp.
Ga naar www.haareneen.nl en log in of schrijf je eerst in.

Belcirkel (Organisatie KBO Brabant) - zie apart bericht op de homepagina met uitgebreide uitleg
Het Coronavirus houdt Nederland in zijn greep en vooral ouderen dienen sociaal contact zo veel mogelijk te beperken. Ontmoeten kan niet, maar bellen kan wel! Dus vindt u het gezellig om in contact te komen met andere KBO-leden? Doe dan mee met Onze Belcirkels.
Voor inschrijven https://www.kbo-brabant.nl/belcirkels/ Niet handig met internet? Bel dan binnen kantoortijden met KBO-Brabant: (073) 644 40 66

Telefooncirkel Haaren (Organisatie KBO-Haaren)
De belcirkel van onze eigen afdeling bestaat al een jaar en is vooral bedoeld voor alleen wonende ouderen, die niet zo makkelijk dagelijks contact hebben met de buitenwereld. De deelnemers aan de cirkel worden op iedere dag door de week opgebeld, waarna zij zelf een andere deelnemer opbellen. Aldus ontstaat een keten van belcontacten, die eindigt wanneer de eerste beller wordt teruggebeld. De eerste beller is de vrijwillige begeleider.
De hele keten moet zich binnen een half uur voltrekken, zodat de begeleider daarvoor niet lang aan huis gebonden wordt. Geen tijd dus voor lange gesprekken. Die kan men natuurlijk wel apart houden. De cirkel is bedoeld om na te gaan of het goed met de deelnemer gaat.
Heeft u behoefte aan deelname aan de cirkel van KBO Haaren, of wilt u als vrijwilliger een bijdrage leveren, dan kunt u een mailtje sturen aan:
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of uzelf telefonisch opgeven bij Marianne van den Oetelaar 0411 - 622374. Zie ook apart bericht op de homepage

Hieronder nog enkele relevante eerdere berichten:

Den Domp
Ons gemeenschapshuis Den Domp is gesloten in elk geval tot 6 april.

Onze dienstverlening
Onze dienstverleners blijven zo veel mogelijk telefonisch bereikbaar. Cliëntadviseurs, bezoekgroep, administratieve dienstverleners, bestuursleden zullen met u meedenken. Zie het overzicht dienstverleningen en onze website.

KBO-Vervoer en Klein Karwei
De activiteiten van KBO-vervoer en van Klein Karwei zijn bijna geheel stilgelegd. In noodgevallen zullen de contactpersonen van KBO-vervoer en Klein Karwei met u overleggen over oplossingen.

Contour de Twern
Heeft u vragen over zorg, dagopvang, vrijwilligers(werk) dan kunt u ook contact opnemen met:

Secretariaat
Voor vragen, suggesties en zorgen is ons secretariaat bereikbaar. Jan Dumoulin 0411-785285 en Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.