vergadering
Nadenken over activiteiten KBO-Haaren in verband met corona virus (update 23 mei )

Langzamerhand wordt door de overheid meer mogelijkheden geboden om de maatschappij weer op gang te krijgen

Ons gemeenschapshuis Den Domp gaat per 1 juni weer open voor grotere groepen en is druk bezig met de voorbereidingen om te kunnen voldoen aan alle overheidsvoorschriften en wensen van gebruikers om een aantal activiteiten te kunnen opstarten in een zo veilig mogelijke omgeving. De bibliotheek in Den Domp en het een op een muziekonderwijs zijn al weer gestart.

Ons bestuur heeft zich afgevraagd op welke wijze ook activiteiten van KBO Haaren weer zouden kunnen opstarten.

Wij hebben hiervoor de volgende uitgangspunten ontwikkeld:

* De vrijwilligers van een activiteit bepalen zelf met de deelnemers of ze weer willen opstarten.

* Deelnemers en vrijwilligers mogen op geen enkele manier zich gedwongen voelen mee te doen.

* De activiteit dient zich te houden aan de voorwaarden die den Domp of een andere gelegenheid stelt.

* De activiteit dient zelf op schrift te stellen aan welke voorwaarden deelnemers en vrijwilligers moeten voldoen. (voorbeelden: aantal deelnemers, van te voren aanmelden?, hygiëne, vragenstellen bij de ingang over gezondheid etc., thuisblijven bij hoesten etc. )

* Bij uitvoering van de activiteit dient er een vrijwilliger aanwezig te zijn die de naleving van de afspraken opvolgt. (en geen andere taken heeft)

* Het bestuur stelt vast dat aan het bovenstaande is voldaan voor opstart van de activiteiten(en). (Contactpersoon Jan Dumoulin)

* Activiteiten met meer dan 30 deelnemers (inclusief vrijwilligers) (tegelijkertijd aanwezig) zullen in elk geval voor onze leden niet plaatsvinden voor 1 september aanstaande.

* De KBO-Zomerweek zal dit jaar geen doorgang vinden.

* Over een nieuwe datum voor onze ledenvergadering zal pas einde juni worden besloten.
* Einde Juni zal het bestuur besluiten over een echte opstartactiviteit na de zomer.

Verdere mededelingen voor de komende weken:

Den Domp
Ons gemeenschapshuis Den Domp gaat weer open en gaat in overleg met de gebruikers weer een aantal activiteiten mogelijk maken. Hierbij worden hygiëne regels en afspraken om afstand te bewaren gemaakt.

Onze dienstverlening
Onze dienstverleners blijven zo veel mogelijk telefonisch bereikbaar. Clientadviseurs, bezoekgroep, administratieve dienstverleners bestuursleden zullen met u meedenken. Zie het overzicht dienstverleningen en onze website

KBO-Vervoer en Klein Karwei
De activiteiten van KBO-vervoer en van Klein-Karwei zijn bijna geheel stilgelegd. In noodgevallen zullen de contactpersonen van KBO-Vervoer en Klein-Karwei met u overleggen over oplossingen.

Telefooncirkel (Organisatie KBO-Haaren)
Een van de mogelijkheden met elkaar in contact te blijven is mee te doen met de telefooncirkel. Met elkaar maakt u afspraken om elkaar te bellen. Wilt u informatie of wilt u meedoen bel Marianne van den Oetelaar (0411-622374)

Belcirkel Alternatief (Organisatie KBO Brabant)
Het Coronavirus houdt Nederland in zijn greep en vooral ouderen dienen sociaal contact zo veel mogelijk te beperken. Ontmoeten kan niet, maar bellen kan wel! Dus vindt u het gezellig om in contact te komen met andere KBO-leden? Doe dan mee met Onze Belcirkels. Voor meer informatie https://www.kbo-brabant.nl/belcirkels/

HaarenEEN
Mag je je huis niet uit en heb je hulp nodig, bijvoorbeeld voor boodschappen doen of de hond uitlaten. Of ken je iemand die hulp nodig heeft? Vraag dan op HaarenEEN hulp voor jezelf of voor iemand anders. Ga naar HaarenEEN.nl en log in of schrijf je eerst in.

Contour de Twern
Heeft u vragen over zorg, dagopvang, vrijwilligers(werk) dan kunt u ook contact opnemen met:

Voor vragen, suggesties en zorgen is ons secretariaat bereikbaar.