oude man met wandelstok versie 2

Steeds minder mensen accepteren de volledige ‘lock down’

Het heeft er alle schijn van dat wij (u en ik) met het verzachten van de coronamaatregelen zelf alle verantwoordelijkheid gaan dragen voor het besmettingsrisico.
Steeds minder mensen accepteren de volledige ‘lock down’. Steeds meer wordt een herstart gezien als onvermijdelijk.

Kinderen gaan weer naar school. Kappers open. Terrassen weer gezellig druk. Het is wachten op een vrijuit voor de grote evenementen.

De sfeer is gekanteld van “levens redden” naar “IC-capaciteit beheersen”. Dat het virus een spoor van slachtoffers trekt, wordt ingecalculeerd. Dagelijks een aantal doden dat variëert tussen de Bijlmerramp en de treinbotsing bij Harmelen.

Maar zolang de zorg het aankan, is dat de prijs die we gaan betalen. Het is een onvermijdelijke verandering in een onhoudbare toestand

En ook wij ouderen willen onze (klein)kinderen en vrienden weer zien en op pad gaan om van de zomer te genieten. Dat betekent dat wij, tot er een serum is, nog vele mensen zullen verliezen. Daar wilt u liever niet bij horen. Hoe kunt u zo veilig mogelijk leven in de komende maanden?

Het virus is niet weg. Het wordt uw eigen verantwoordelijkheid om het risico te beperken en toch niet eenzaam achter de geraniums te zitten.

In alles wat erover wordt geschreven komen de volgende zaken het meest naar voren:
coronavirus 4959761 960 720

Bewaar anderhalve meter afstand. En wijk daar niet van af. Maak er een ritueel van. Denk nooit dat iemand het virus wel niet zal hebben.
Koop liever een wandelstok van een meter. Door uw arm te strekken kunt u opdringerige medeburgers op gepaste afstand houden. Bovendien kunt u interessante dingen aanwijzen of iemand die zich misdraagt een oplawaai verkopen. (sorry voor deze opstandigheid).

 facebookbanner handmade with love def                                                                                                  

Maak uw eigen mondkapjes en draag ze ook. Drie laagjes fijne katoen is al heel wat. En het houdt u van de straat en dat is ook wat waard.

Wij hopen u binnenkort een patroontje op deze website te kunnen laten zien. Leg in die mondkapjes al uw opgesloten creativiteit, zodat we ons regelmatig over elkaar kunnen verbazen. En blijf ze ook na de crisis dragen, want wij hebben hier zoveel fijnstof, dat een mondkapje sowieso een noodzakelijk kledingstuk is.

Als u nu zelf nog leuke ideeën hebt en niet alleen met een kapje en een stokje verder wilt, laat dat dan aan ons weten. Ik beloof u dat we erop ingaan, tenzij het onzin is natuurlijk.

Norbert Verbraak, voorzitter