vaccinatie
Wij willen graag een ernstige vorm van oplichting bij u onder de aandacht brengen.

Met name senioren worden hierbij benaderd door oplichters. Het gaat over een nepafspraak voor het coronavaccin.

Waar gaat het om?
Er zijn weer oplichters bezig in deze periode van vaccinaties tegen corona.
De daders doen zich (bijvoorbeeld) voor als ‘Team Thuiszorg’ of ‘GGD’. Of het is zogenaamd een gezamenlijke actie van huisartsen, Thuiszorg en GGD. Mensen worden gebeld om een (nep-)afspraak te maken voor vaccinatie tegen corona. Er wordt geld voor gevraagd. De daders hebben op elke vraag een antwoord paraat. Ze beweren bijvoorbeeld dat U nog een brief ontvangt, maar er moet nu wel alvast betaald worden via een digitaal betaalverzoek, een z.g. Tikkie. Er wordt beweerd dat de verzekering het terugbetaalt.

Trap er niet in, want het zijn allemaal leugens om mensen geld afhandig te maken!. De coronatest en het vaccin zijn altijd gratis! Vertrouw altijd op uw ‘niet pluis gevoel’

Hoe het echt werkt:
Zodra u aan de beurt bent voor het coronavaccin ontvangt u een brief van de GGD. In die brief staat een telefoonnummer, u belt zelf naar de GGD om een afspraak te maken. De GGD’s vragen nooit geld voor coronatesten of vaccinaties.

Waar kunt u terecht met uw klacht of vraag om hulp?

Er moet er snel gehandeld worden. Maak geen geld over, hang op en meld het allereerst bij de politie. Heeft u wel geld aan oplichters overgemaakt, bel dan direct uw bank. Soms kunnen zij het betaalverkeer nog stopzetten. Ook kunt u terecht bij de fraudehelpdesk: 088-7867372.

Bij twijfel kunt u altijd de GGD bellen op nummer 0800-1351. Zij zijn dagelijks (ook in het weekend!) telefonisch bereikbaar van 8.00 tot 20.00 uur.


Tip!:In deze coronatijd is voor ouderen en mensen met een beperking een aparte website gemaakt met veel antwoorden op vragen: Leven in coronatijd als je risico loopt | Vilans