Fotopuzzeltocht per fiets

Plataanlaan 23
5076 EC  Haaren

Waar en wanneer
De lengte van de puzzeltocht is circa 35 km. Start en finish bij gemeenschapshuis Den Domp in Haaren. Deelname staat open van 1 juni t/m 30 september. Deelnameformulieren kunt u afhalen tussen 18.00 en 19.00 uur bij: Mieke van Boxtel, Plataanlaan 23  -  Cobie van Liempd, Haarensteijnstraat 28  -  Elly van der Heijden, Tempeliersweg 18.
Langs de route is een aantal foto's genomen van objecten die u recht voor u óf rechts van u vindt op de te rijden route. U dient op het deelnameformulier de juiste volgorde van de foto's te noteren, zoals ze langs de route zijn genomen.
U mag de route meerdere malen fietsen of onderbreken; u mag zelf bepalen wanneer u de route fietst. U dient er echter wel voor te zorgen dat dit gebeurt vóór 30 september. Uiterlijk ook op die datum moet het deelnameformulier bij Mieke van Boxtel, Plataanlaan 23 in Haaren binnen zijn.
Er is een prijsje verbonden aan de goede uitslag van deze fotopuzzel-fietstocht. Indien meerdere deelnemers de juiste uitslag hebben gevonden, beslist het lot.

Wat kost het

De kosten bedragen € 2,00 per deelnameformulier.
Zelf gekopieerde formulieren vallen buiten de prijzen.
De uitslag zal bekend worden gemaakt in het Haarens Klokje en op onze website.

20200825 153708

Haarensteijnstraat 28
5076 CN  Haaren

Waar en wanneer

In de mooiste zomermaand van het jaar  -augustus-  wordt voor de leden die niet op vakantie zijn of gaan een gezellige zomerweek georganiseerd. De week start op een maandag en eindigt op de vrijdag daaropvolgend, met op elke dag een leuke activiteit of uitstapje: voor elk wat wils.
De activiteiten worden zodanig georganiseerd dat ieder lid daaraan kan deelnemen en zonodig wordt voor vervoer gezorgd.

Zomerweek 20192Deze activiteiten werden in 2019 georganiseerd        zomerweek

Wat kost het

Er wordt naar gestreefd de onkosten zo laag mogelijk te houden; sommige uitjes zijn zelfs gratis. De gebruikte consumpties komen wel voor eigen rekening en voor vervoer (meerijden) wordt een bijdrage gevraagd.

Het programma wordt ruim van te voren via de nieuws pagina op deze website (Homepage) én via de Kraant in het Haarens Klokje aangekondigd. Een programmaboekje met inschrijvingsformulier wordt eveneens op tijd beschikbaar gesteld.

happy summer

“BROEM”  50+
Verkeersvaardigheidsproject

Voor uw eigen veiligheid en de veiligheid van anderen.

Jan Dumoulin

Contactpersoon:

Jan Dumoulin

tel.: 0411-785285 / mobiel: 06-53378175
 Nemelaerstraat 34
 5076 AR  Haaren

De Ouderenverenigingen van Haaren, Biezenmortel, Helvoirt en Esch organiseren bij voldoende belangstelling een Broemtest voor 50 plussers die in het bezit zijn van een geldig rijbewijs.

Het verkeersvaardigheidsproject biedt u de gelegenheid om op een ontspannen wijze deskundig advies te krijgen over uw rijvaardigheid. Het doel van dit project is u zolang mogelijk op een verantwoorde wijze deel te kunnen laten nemen aan het verkeer. De ANWB, BOVAG en VEILIG VERKEER NEDERLAND hebben hiervoor de Broemtest in het leven geroepen. BROEM staat voor “Breed Overleg Ouderen en Mobiliteit”. Het is een test waarvoor u niet naar de slipbaan hoeft. Nee, gewoon in uw eigen auto met een ervaren rij-instructeur naast u, door uw eigen omgeving. Deze Broemtest heeft géén consequenties voor uw rijbewijs. De rij-instructeur geeft zijn adviezen en daar moet u uw voordeel mee doen. Naast de rij-test wordt uw gehoor en uw gezichtsvermogen getest door een audicien/opticien. Ook daarover krijgt u adviezen mee naar huis.
Ook besteden we veel aandacht aan uw theoretische verkeerskennis en de nieuwe wegenverkeerswet. Dit wordt verzorgd door een medewerker van Veilig Verkeer Nederland.

De laatste test in geweest in 2017. Een nieuwe Broemtest wordt voorzien voor 2020.

BROEM test