Walking Football

Hans van Boxtel      

Contact persoon:


Hans van Boxtel
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  
tel.: 06 - 46 04 57 58 
Luzerne 6
5076 HM  Haaren
       

In Haaren wordt met veel enthousiasme walking football gespeeld. KBO-Haaren heeft in samenwerking met RKSV Nemelaer deze voetbalvariant opgezet.

Wat is het?
Walking football, de nieuwste voetbal-variant speciaal voor ouderen wordt op een kwart veld, 42 bij 21 meter, gespeeld met kleine doeltjes. Rennen mag niet, er zijn geen keepers, geen buitenspel, scoren vanaf eigen helft is verboden, geen slidings en de bal mag niet boven heuphoogte komen. Het aanspelen van de bal in de voeten en het vrijlopen zijn erg belangrijk. Een wedstrijd duurt 15 minuten.

Winnen staat niet voorop, wel verantwoord bewegen, meedoen, ontmoeten en gezelligheid. Niet alleen fysiek maar ook mentaal blijft u fit.

Om mee te gaan doen hoeft u geen lid te worden van Nemelaer. Wel is de voorwaarde dat u lid bent van KBO-Haaren. We spelen op het kunstgrasveld van Nemelaer. U kunt op gewone sportschoenen spelen.

Wanneer wordt er gespeeld??
Op de woensdagen van 10.00-11.00 uur kunt u de voetballers aan het werk zien. Kom gerust een kijkje nemen en neem meteen uw sportschoenen mee om mee te kunnen voetballen. Op deze manier kunt u uitproberen of deze sport u bevalt.

Hoe kunt u meedoen??
Wie interesse heeft om aan deze nieuwe activiteit mee te doen als speler, trainer, begeleider of scheidsrechter kan zich telefonisch aanmelden bij de coordinator:
Hans van Boxtel
Mobiel: 06 46045758

 walking football