Foto club

 
Contact persoon:

Anton Pompe
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  
tel.: 0411-623892
Lupine 1
5076 HK  Haaren                                            
Fotoclub Haaren                                                              

Waar en wanneer
De fotoclub van KBO-Haaren bestaat inmiddels al weer bijna 10 jaar. Deze club werd destijds opgericht door Astrid Vroklage en Anton Pompe. Beiden waren al lid van een fotoclub in Oisterwijk en wilden deze hobby ook in Haaren gestalte geven.
Sinds de oprichting bedraagt het aantal leden ± 15. Een ideaal aantal. Dit geeft op de maandelijkse bijeenkomsten juist voldoende tijd om ieders foto’s te beoordelen en te bespreken.
Gelukkig beschikt de club over een goede coach, de vakfotograaf Henk Pijnenburg.

Aan het begin van een nieuw seizoen stelt de programmacommissie de activiteitenkalender op voor het hele clubjaar. Dit omvat vele facetten van de fotografie, van portret tot en met macro fotografie. Daarnaast worden er jaarlijks fotoshoots georganiseerd naar interessante plaatsen en objecten. 
Geëxposeerd wordt er ook. Er wordt praktisch alleen nog digitaal gewerkt. De leden van de fotoclub sturen hun foto’s van het actuele thema digitaal naar onze coach. Die beoordeelt de foto’s en maakt zo nodig aanpassingen. Op de maandelijkse bijeenkomsten worden deze foto’s getoond op de grootbeeld TV van ‘den Domp’. De discussies die daarop volgen verbeteren de kennis van de fotoclub leden.
Het hele jaar door hangt bij de tandartsenpraktijk in Haaren een selectie van onze foto’s en die wordt regelmatig ververst. Deze foto’s zijn ook op de website van KBO-Haaren te bewonderen.
Onze bijeenkomsten zijn op de eerste dinsdagmiddag van de maand  -in de maanden september tot en met juni- van 13.30 tot 15.30 uur in Gemeenschapshuis Den Domp.
Geïnteresseerd? Kom gerust eens langs.

Wat kost het
De contributie voor de fotoclub van KBO-Haaren bedraagt € 25,00 per seizoen (prijspeil 2021).

 

Thema’s bijeenkomsten seizoen 2021/2022

7 september   Stilleven

5 oktober   Typisch Nederlands

2 november   Mist / Druppels

7 december    Tegenstellingen, tweeluik of symmetrisch

4 januari    Avond/nacht fotografie met lange sluitertijd

1 februari    Natuur

8 maart    Macro / bokeh

5 april    Reclame

3 mei    Bouw / techniek

7 juni    Grappige foto en Estafette