shanty koor 2

Woensdagmiddag 5 juni liep de zaal van Den Domp vol met 66 leden en 31 koorleden. Na de koffie en cake werden we getrakteerd op een ruim twee uur durend spetterend optreden van een enthousiast stel mannen die bekende en onbekende zeemans-liederen (shanty’s) vertolkten.

Uitstekend begeleid door twee virtuoze accordeonisten en een grote trom. Het koor was professioneel opgesteld op trapsgewijze podiumelementen en de eigen geluidsinstallatie was perfect.
De koorleden zongen niet alleen prachtig (met verrassend geschoolde stemmen) maar stemden ook hun mimiek en bewegingen af op de inhoud van het liedje waardoor het een hele levendige voorstelling werd.
We leerden het verschil tussen een zeemanskoor en een shantykoor. Het verschil is de rol van de shanty (de voorzanger) bij de zang. Dit koor had wel 20 shanty’s ! Voor elk lied kwam een ander koorlid naar voren. En de een zong nog mooier dan de ander.  De oudste Shanty was 90 jr. en zong nog met een krachtige heldere stem. In de zaal werd meegedeind en meegezwaaid en er werd genoten van het optreden. In de pauze werden de bestelde drankjes vlot verdeeld en na het optreden hielp iedereen mee met opruimen.
Een fijne, ontspannen middag. Met dank voor de organisatie door de activiteiten commissie en de verzorging door Den Domp.

Zie voor de mooie foto’s van Henk Schellekens het fotoalbum . Ook is er een mooie video registratie gemaakt van het recente optreden van het Shanty Koor "Nooit te Water" in den Domp. Klik hier op de link voor een 45 min. durende video op YouTube.

shanty 2